Gün
Saat
Dakika
Saniye

Genel Bilgiler

Kongre Yeri ve Tarihi

“18. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi”, 20-23 Şubat 2025 tarihleri arasında Limak Cyprus Deluxe Hotel – KKTC’de düzenlenecektir.

Kayıt Deski

Kongre ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabileceğiniz danışma deskimiz 20-23 Şubat 2025 tarihlerinde açık olacaktır.


Yaka Kartı

Tüm katılımcı ve refakatçilerin kongre merkezine girişte, bilimsel oturumlar esnasında, sergi alanlarında, poster alanlarında ve sosyal programlarda yaka kartlarını takmaları kongrenin sağlıklı yürüyebilmesi ve güvenliği açısından gereklidir.


Davet Mektubu

Kaydını tamamlamış olan katılımcılara, kongre katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla, talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcıların bağlı bulunduğu kurumdan izin alabilmesine yardımcı olmak amacı ile hazırlanmakta olup, katılımcıya hiçbir maddi destek sağlamamaktadır.


Katılım Belgesi

Kongreye kayıt yaptıran tüm katılımcılara katılım sertifikası kongrenin son gününde kayıt deskinden verilecektir.


Kredilendirme

Kongre, Türk Tabipler Birliği STE Kredilendirme Kurulu tarafından kredilendirilecektir.


Sergi Alanı

Kongre boyunca katılımcı firmalar ürünlerini kongre merkezinde kendilerine ayrılacak olan alanda sergileyebilecektir. Sergi alanı kongre boyunca katılımcıların ziyaretine açık olacaktır.


Transfer

Transfer talepleriniz için NETKON firması ile irtibata geçmenizi rica ederiz.


KKTC’ye Girmek İçin Kimlik Belgesi

T.C uyruklular nüfus cüzdanları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret amacı ile giriş yapabilirler. Uçak seyahati dış hatlar terminalinden pasaport veya nüfus cüzdanı ile gerçekleştirilmektedir. Pasaport ile çıkış yapan ziyaretçilerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girerken pasaportlarına damga vurulduğundan; daha sonraki tarihlerde yapılacak olan Yunanistan girişlerinde vize problemi yaşanmaktadır.

Kimlik ile girişte gümrük polisinin vermiş olduğu belge; giriş ve çıkışta gösterme zorunluluğu olduğu için belgenin mutlaka saklanması gerekmektedir.

Önemli Not: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşları, eski nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'den çıkış işlemi yapamayacaktır. Eğer kimlik kartınız eski tip ise yenilemenizi önemle rica ederiz. 0-17 yaş arası çocuklarda da FOTOĞRAFLI çipli kimlik kullanılması zorunlu olmuştur.


İletişim

Türkiye’deki tüm GSM operatörlerinin hatları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kullanılabilecektir. Ancak görüşme yapılabilmesi için telefon hatlarının yurtdışı görüşmelere açık olması gerekmektedir. Bu sebeple yola çıkmadan önce operatörünüz ile görüşüp hattınızla ilgili teyit almanız tavsiye edilir.


Refakat

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 18 yaşından küçük çocukların ebeveynlerinden biri ile gelmesi durumunda diğer ebeveynin ikamet ettikleri ildeki emniyet müdürlüğünden muvafakat alma zorunluluğu bulunmaktadır.


Havaalanı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dış hatlar terminalinden giriş - çıkış yapılacaktır.


Teknik

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde elektrik voltajı 240 olup, BS standardı kullanılmaktadır. 3’lü adaptörle 220/240 Volt A/C kullanılmaktadır. Basit bir dönüştürücü adaptör yardımıyla ülkemize kullanılan fişlerin kullanılması mümkündür.


İklim

Kıbrıs'ın iklimi tipik bir Akdeniz iklimidir. Şubat ayında Kıbrıs'ta ortalama hava sıcaklığı gündüz 16 °C, gece 8 °C civarındadır.


MAGOSA HAKKINDA

Magosa’nın Tarihi

Gazimağusa ya da Mağusa, Kıbrıs Adası'nda bir liman kenti. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Mağusa kazası'nın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa İlçesi'nin yönetim merkezi.

Mağusa, Akdeniz'in en fazla güçlendirilmiş limanlarından biridir. Yakındoğu ile Avrupa arasında bir basamak oluşturur.

Doğu Akdeniz Üniversitesi de burada bulunmaktadır. Gazimağusa'nın altın kumsalları dünyanın en iyi bilinen plajları arasındadır. Şehirde her yıl düzenli olarak Gazimağusa Belediyesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nce gerçekleştirilen Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali yapılmaktadır.

Şehir ilk olarak MÖ 3. yüzyılda I. Ptoleme tarafından "Arsinoe" adıyla kurulmuştur. MS 647/648 yıllarında Salamis'in Araplar tarafından yağmalanması sonucu şehre buradan gelen göçmenler yerleşti. 1291 yılında Haçlı Seferleri sırasında Akka alınınca oradan göç edenler şehre yerleşti. Halkla birlikte tüccarların da gelmesi sonucu şehir zenginleşip önem kazandı ve Gazimağusa Limanı sayesinde bir ticaret merkezi konumuna geldi. Lüzinyanlar döneminde Kudüs'ü de yöneten Lüzinyan kralları 1372'ye kadar Mağusa'daki St. Nikolas Katedrali'nde taç giydi. Bu dönemde şehirde pek çok kilise inşa edildi. 1372'de Cenevizliler şehri ele geçirmiş, şehir yapılan anlaşma gereği 1469'a kadar Ceneviz yönetiminde kalmış ve daha sonra Lüzinyanlara geri verilmiştir. Ceneviz döneminde bir askeri bölge olarak kullanılan şehir ticaret merkezi olma özelliğini yitirmiştir.

Türklere kadar Roma ve Doğu Roma İmparatorluklarının, Latinlerin ve Venediklilerin eline geçen kale II. Selim dönemindeki (1566-1574) Kıbrıs Seferi sırasında 6 Ağustos 1571'de Türk birlikleri tarafından fethedildi. 1878'e dek Türk yönetiminde kalan kale Kıbrıs ile birlikte 1878 yılında İngiliz idaresine bırakıldı.

1960 yılında bağımsızlığını kazanan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin önemli turizm beldelerinden biri haline gelen Mağusa, Kıbrıs Harekâtı sırasında Türk birliklerince ele geçirildi. Kent, 1975 yılında ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti ve 1983'te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemli liman, turizm ve üniversite eğitimi merkezlerinden biri haline geldi.